Gratis frakt från €20
Beställs på arbetsdagar före 22:00 levereras imorgon
Gratis returer inom 14 dagar

23/05/23

Hur ska jag rengöra min luftfuktare?

Om du rengör din luftfuktare regelbundet förhindrar du att det uppstår kalkavlagringar i filtret eller vattenbehållaren på luftfuktaren. Det ger en garanterat hygienisk effekt, bättre prestanda och längre livslängd för din produkt. Men när ska du rengöra luftfuktaren och hur ska du gå till väga? Vi förklarar det steg för steg.

Vill du hellre titta på videon? Klicka här.
Innan du börjar, se till att luftfuktaren är avstängd och ta ut kontakten ur eluttaget.

1. Ta bort vattenbehållaren och töm den.

Rengöring av luftfuktare steg 1

 

2. Blanda 50 % ljummet vatten med 50 % ättiksprit för att avkalka vattenbehållaren och insidan av luftfuktaren. Har du vår Tag (2)-luftfuktare? Använd då nedanstående mängder.

  • Vattenbehållare: 1250 ml ljummet vatten, 1250 ml ättiksprit
  • Insida: 250 ml ljummet vatten, 250 ml ättiksprit

andra steget v2

 

Har du en annan luftfuktare? Kontrollera innehållet i vattenbehållaren och anpassa mängden. Se till att vattennivån inte når öppningen på luftutsläppet för att förhindra läckage.

 

3. Låt blandningen dra i minst 20 minuter.

4. Häll ut blandningen ur vattenbehållaren och insidan av produkten.

5.Skölj båda delarna väl med vatten.

6. Använd en torr trasa för att ta bort eventuell smuts och torka din luftfuktare.

Rengöring av luftfuktare steg 6

 

Vid en noggrann rengöring måste filtret på luftfuktaren naturligtvis också rengöras 😉. Men hur vet man om det är dags att byta ut det gamla filtret? Om du och din luftfuktare är oskiljaktiga (dvs. du har använt den regelbundet de senaste 3-6 månaderna) eller om din luftfuktare omges av ett vitt dis.

Se till att du följer dessa steg regelbundet. Då kan du njuta längre av din luftfuktare och ett hälsosamt inomhusklimat!

Relaterade artiklar

4 fördelar med tyst och stilla nattro

Bullrig gatutrafik, sirener eller en surrande maskin i ett hörn av rummet - fullständig tystnad är ofta sällsynt på natten. Ändå är fullständig tystnad faktiskt bra för din fysiska och psykiska hälsa. Läs här om fördelarna med tystnad under natten och hur den kan förbättra ditt allmänna välbefinnande. 1. Bättre sömnkvalitet Buller [...]

Duux vinner 2 iF Design Awards!

Duux Vi är glada att kunna meddela att vi har vunnit inte bara ett, utan två prestigefyllda iF Design Awards för våra innovativa produkter! Edge smart Vår konvektorvärmare och vår nya app har fått erkännande för sin enastående design och funktionalitet. Edge Konvektorvärmaren är inte bara snygg och elegant utan också otroligt funktionell. De viktigaste funktionerna är en [...]

Andas liv i ditt hem