Gratis frakt från €20
Beställs på arbetsdagar före 22:00 levereras imorgon
Gratis returer inom 14 dagar

10/02/22

3 tips för en lägre energiräkning

Föreställ dig att du kan spara energi utan att behöva kompromissa med komforten. I andan av Warm Sweater Day 2022 - den största klimatåtgärden i Nederländerna - delar vi 3 tips med dig som får din energiräkning att sjunka. Bra för miljön och din plånbok.

Tips för en lägre energiräkning

1. Behåll luftfuktigheten

Känns ditt hem fräscht, medan kylaren inte är lägre inställd än normalt? Då kan luftfuktigheten i ditt hem vara på den låga sidan.

Hur detta fungerar: För att hålla din kroppstemperatur på 37 grader släpper din kropp kontinuerligt ut värmen den producerar. Om luften innehåller mycket fukt avdunstar din kroppsvärme mindre snabbt. Men om inomhusluften är torr (till exempel under kalla vintermånader) förlorar din kropp sin värme tidigare - med en lägre känslotemperatur som följd.

Exempel: En absolut temperatur på 19 °C känns som endast 17 °C vid en luftfuktighet på 10-20 %, medan den vid en luftfuktighet på 60 % känns som 19 °C.

Genom att öka luftfuktigheten i huset kan du stänga 😉 av värmen en grad den 11 februari utan att tveka.

Tips för att öka luftfuktigheten i huset:

  • Lämna duschdörren eller diskmaskinen öppen efter användning, så att vattenångan som släpps ut kan spridas genom rummet.
  • Skippa torktumlaren och låt tvätten torka på ett tvättställ – mindre strömförbrukning och bra för luftfuktigheten (win-win).
  • Välj en luftfuktare för att hålla luftfuktigheten i ditt interiör ständigt upp till standard. Visa luftfuktare.

En luftfuktare för att öka luftfuktigheten i huset

2. Värm endast där och när det behövs

Även om detta tips kan låta logiskt är det inte alltid självklart. Finns det rum i huset där du knappt kommer? Välj sedan att stänga av centralvärmen på dessa ställen, så att du slipper onödig energiförbrukning.

Med en smart elektrisk värmare, till exempel Edgekan du också enkelt ställa in scheman som anger när ditt rum behöver värmas upp. I kombination med solpaneler gör du inte bara din egen plånbok utan också planeten nöjd med detta.

3. Medvetet gå för en grad lägre

Vi förstår att du föredrar att inte spendera din dag med att klappa tänderna, men visste du att en lägre temperatur i vissa rum faktiskt är fördelaktig? Till exempel är den ideala temperaturen för ditt sovrum mellan 15 ° C och 18 ° C. Vid en lägre temperatur producerar din kropp mer melatonin - bättre känd som sömnhormonet - så att du sover tidigare och djupare. Bra anledning att komma extra nära din partner ikväll!

Sänk värmen medvetet för att spara energi och få en bättre natts sömn

Relaterade artiklar

Hur ska jag rengöra min luftfuktare?

Genom att regelbundet rengöra luftfuktaren förhindrar du kalkavlagringar i luftfuktarens filter eller vattenbehållare. Detta garanterar en hygienisk utgång, bättre prestanda och en längre livslängd för din produkt. Men när ska du rengöra din luftfuktare och vad är det bästa sättet att göra det? Vi förklarar det för dig steg för steg. [...]

4 fördelar med tyst och stilla nattro

Bullrig gatutrafik, sirener eller en surrande maskin i ett hörn av rummet - fullständig tystnad är ofta sällsynt på natten. Ändå är fullständig tystnad faktiskt bra för din fysiska och psykiska hälsa. Läs här om fördelarna med tystnad under natten och hur den kan förbättra ditt allmänna välbefinnande. 1. Bättre sömnkvalitet Buller [...]

Andas liv i ditt hem